2ehands fietsen

banner

2e handsmaart 2014

2ehands fietsen

Almere, Nederland

Isandro (13): “Ik ging met de klas op fietskamp naar Ermelo. Omdat mijn eigen, nieuwe fiets net gestolen was, kreeg ik die van mijn neef. Daarop rijd ik nu naar school.”

Isandro is blij met zijn fiets, maar liever had hij een nieuwe opafiets in de winkel gekocht. “Aan de versnellingen merk je dat de mijne gebruikt is. Sommige kinderen in mijn klas rijden op de oude fiets van hun moeder of broer. Met een nieuwe ben je voorzichtiger dan met een tweedehands.”

Doordat Isandro's nieuwe fiets is gestolen is hij een nieuwe tweedehands fiets gaan uitzoeken. Hij vergelijkt de prijzen.
Isandro vergelijkt de prijzen van tweedehands fietsen.

Accra, Ghana

“Die is toch veel te kinderachtig voor jou!” plaagt Nicholas (11) zijn zus Francisca (13) terwijl ze een roze fietsje met zijwieltjes uitprobeert.

Aan beide kanten van de straat staan lange rijen tweedehands fietsen en motoren te koop. De kleine fietsen komen meestal uit China, de grote uit Nederland, Australië en Canada. Ghanese fietsenmakers importeren met z’n allen een container vol. Soms voeren ze kleine reparaties uit, maar meestal zijn de fietsen kant en klaar voor een tweede leven.

Fransica en Nicholas proberen allebei een tweedehand fiets op straat.
Fransica en Nicholas mogen niet op de fiets naar school. Er is geen plaats om de fietsen te parkeren en leraren vinden het gevaarlijk als kinderen op het schoolplein fietsen. "Daarom gaan we lopend of met de bus."