Boksen voor geld

banner

Vechten voor je toekomstmaart 2011

Boksen voor geld

Amsterdam

Luciano (12):“Ik begon met boksen omdat ik het een mooie sport vind én omdat ik mijn agressie leer beheersen. Als ik vroeger boos
was, begon ik meteen te vechten. Nu kan ik me veel beter inhouden. Mijn oom traint me twee keer per week. Hij was vroeger profbokser in Amerika. Nu traint hij jongeren in de buurt. Hij vindt dat belangrijk, want als ze boksen hangen die jongens niet rond op straat. Ik wil graag profbokser worden, omdat ik er geld mee kan verdienen."

Boksers tijdens een training
Sinds Luciano (rechts) bokst is hij minder opvliegend.

Fazil (rechts) hoopt met boksen rijk te worden.
Fazil (rechts) hoopt met boksen rijk te worden.

Kampala

Fazil (12): “Ik boks omdat ik veel geld wil verdienen. Net als mijn vader. Hij heeft van het prijzengeld dat hij met boksen won, een huis
kunnen bouwen. Mijn oom bokste vroeger in Duitsland. Hij verdiende zoveel dat hij de hele familie kon steunen. Een arme Ugandese bokser verloor een keer van een Rus. Later vertelde hij dat de Rus hem meer geld bood dan het prijzengeld. Hij verloor dus expres. Ik snap dat wel, maar het is ook stom. Als je vaak verliest, vragen ze je minder vaak voor wedstrijden.”