Evenement: Peace Out!

banner

Evenement: Peace Out!

In het teken van ons themanummer ‘ontmoeting in conflict’ vond afgelopen juni de Samsam Scholenruil plaatst. Acht scholen verspreid over heel Nederland, gingen de uitdaging aan door een dag van klas te wisselen. 

Evenement

De Scholenruil was een groot succes! De kinderen hebben veel van elkaar geleerd en er zijn zelfs enkele vriendschappen gesloten.
Maar wat heb je aan een ontmoeting, als je elkaar nooit meer ziet? Daarom vindt er op woensdagmiddag 23 september een spetterend slotevenement plaats in Amsterdam (Pakhuis de Zwijger) tijdens de Vredesweek. Alle leerlingen, hun ouders en leerkrachten van Samsam-scholen zijn voor dit evenement van harte welkom.

Yes-R

YesR Samsam Peace Out

 Onder begeleiding van rapper Yes-R maken we samen met de kinderen een reis over ontmoetingen en vriendschap. We kijken naar de wereld, en zien hoe kinderen uit voormalige oorlogssituaties kiezen voor vriendschap in plaats van ruzie. Maar we staan ook stil bij Nederland. Hier leren we dat door open te staan voor de ander bijzondere vriendschappen kunnen ontstaan.

 

 

Peace Out! wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds en Pax

vfonds peace out samsam

Ambassade-van-Vrede-WEB

peace out samsam

Iedereen is welkom!

Het evenement wordt een leerzame middag voor kinderen, hun ouders en leerkrachten. Bovendien is een het leuke manier om dieper in te gaan op het thema van het septembernummer 'Ontmoeting in Conflict'. 


Peace Out! vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en begint om 14.00 uur. Het evenement is gratis, maar er is beperkt plaats. Meld jezelf dus snel aan! Aanmelden kan door dit formulier in te vullen. 

Première: Nas Identitet (onze identiteit)

Samen met Stichting Golypoon is Samsam op reis gegaan naar Bosnië. Samsam deed verslag van het project van Golypoon: namelijk een echte speelfilm maken met de kinderen uit het dorp Busovača.  

Op 23 september vindt tijdens het evenement de première plaats van deze film! 

Programma

(Onder voorbehoud)


Inloop:  13.30
Begin:   14.00
Pauze:   14.50
Afloop:  16.00


Samen met rapper Yes-R gaan we in op het thema van Samsam ‘Ontmoeting in Conflict’:


-We laten beelden zien van de laatste Scholenruil;


-Dion van de Berg van PAX vertelt een mooi verhaal over de geschiedenis van Bosnië; 


-We gaan skypen met twee hoofdrolspelers van Samsam;


-We beleven de Nederlandse première van de film Nas Identitat;


-En we doen een leuke quiz waarbij een mooie prijs voor de klas te winnen valt!


Tijdens de pauze kunnen de nieuwe vrienden samen op de foto in een speciale photobooth!