Feiten over honger en hongersnood

banner

Feiten over honger en hongersnood

  • Slechte voeding is de oorzaak voor bijna de helft van kindersterfte bij kinderen onder de 5 jaar. Dat zijn 3,1 miljoen kinderen per jaar.
  • In Sub-Sahara Afrika komt het hoogste percentage voor van mensen die honger lijden; één op de vier mensen is  Als je ondervoed bent, krijg je niet genoeg voedingsstoffen binnen om gezond en sterk te blijven.ondervoed. In april 2017 is er  Hongersnood betekent dat 20% van de bevolking niks te eten heeft, 30% ondervoed is en meer dan 2 op de 10.000 mensen per dag daaraan sterft.hongersnood in Zuid-Sudan. Maar in 2011 was er ook een grote  Hongersnood betekent dat 20% van de bevolking niks te eten heeft, 30% ondervoed is en meer dan 2 op de 10.000 mensen per dag daaraan sterft.hongersnood, in Somalië. Mariam (13) vluchtte toen voor de honger naar Somaliland. 

  • In ontwikkelingslanden zitten 66 miljoen schoolkinderen met een rommelende maag in de klas. In Afrika alleen zijn dat al 23 miljoen kinderen. De 13-jarige Andrew uit Ghana vindt daarom dat iedereen een moestuin zou moeten beginnen.