Over schoonheid en jezelf versieren

banner

Wat is mooi?mei 2017

Download de handleiding en opdrachten Kidsweek in de klas (begrijpend lezen) en (wereld)burgerschap.

Kidsweek in de klas, handleiding Kidsweek in de klas, opdrachten (Wereld)burgerschap, inleiding (Wereld)burgerschap, opdrachten

Over schoonheid en jezelf versieren

Deze filmpjes horen bij het thema nummer over schoonheid.
Over henna in Marokko, de kapper in Ghana, sieraden in Kenia, een tempeldans op Bali en rappen én carnaval vieren in Brazilië.

Bewaren

Marokko

In de zomer hebben Zaynab (11) en Zakariya (12) uit Marokko vaak bruiloften. Eén van de gebruiken is om je dan te versieren met henna. Niet alleen de bruid, maar ook de familie. Zaynab gebruikt ook hele speciale olie om mooi te zijn. Dat lees je in Beautyboom: mooi met arganolie.

Ghana

Op school is het verplicht om kort haar te hebben. Voor de jongens en de meisjes. Rachel (12) uit de hoofdstad van Ghana gaat daarom om de drie weken naar de kapper. 
In Mooiste kleren vertelt ze van welke kleding ze houdt.

Kenia

De  De Masai is een nomadenvolk in Kenia en Tanzania. Nomaden trekken rond met hun vee, hun belangrijkste bezit.
In Kenia wordt dat steeds moeilijker omdat de regering weidegronden afpakt. Er zijn ongeveer 1,5 miljoen Masai.
Masai
in Kenia dragen hun vele sieraden niet alleen omdat het mooi is. De sieraden die je draagt vertellen je levensverhaal.
Lees het verhaal van Timanto maar.

Indonesië

Mita (12) zit op een dansschool in Indonesië. Daar oefent ze in haar gewone kleren. Maar in het artikel 'Jezelf versieren' lees je hoe lang het mooi maken voor een voorstelling wel niet duurt.

Brazilië

Carnaval is het hoogtepunt van het jaar in Brazilië. Marianne (10) viert dan wel vier dagen feest. In Jezelf versieren vertelt ze wat ze daarvan vindt.

Venezuela

Een schoonheidswedstrijd winnen. Dat is de droom van veel meisjes in Venezuela. 'De mooiste van het land' is een interview met Franyelly (10) uit de hoofdstad Caracas. Een jaar geleden won zij zelf een kroon. Ga mee achter de schermen.

Marokko

Younes (11) uit Utrecht is vaak op vakantie bij zijn vader in Marokko. Hij neemt je mee naar de moskee en de zouk in de stad Marrakech.
Doe ook de opdracht!

Brazilië

MC Soffia is een 13-jarige rapper uit de Braziliaanse stad Sao Paulo. Ze maakte een nummer over schoonheid, discriminatie en jezelf accepteren zoals je bent.

Nederland

In het artikel 'Van kroeshaar tot vlechtjes' lees je wat Kaylee van haar kroeshaar vindt en kun je de trailer van 'DAT HAAR' bekijken.

Tanzania

Bij het artikel 'Het meisje met de witte huis' vind je de link naar dit filmpje van Mensjesrechten.