Hiphop fans

banner

HiphopMaart 2012

Hiphop fans

Tanzania, Arusha

Nora (11) en Irene (15) zijn fans van de hiphop-band X Plastaz. Eén van de bandleden is Nora’s nichtje Mary (16). “Ik ga vaak naar concerten en optredens van Mary, “zegt Nora. “Omdat Mary nu optreedt, mag ik haar gestreepte vest lenen. Lief hè? Na de show geef ik het terug. gelukkig is dit optreden’s middags. ’s avonds mag ik niet. Dat is te laat, want ik moet ’s ochtends vroeg naar school.” Irene vindt de teksten van de liedjes van X Plastaz heel goed: “Ze gaan over armoede, weeskinderen en straatkinderen. Als weeskinderen deze muziek horen, voelen ze zich minder alleen. Ze weten dan dat iemand om ze geeft.”

Irene staat voor Nora en zwaait met haar hand op de muziek.
Nora en Irene (rechts) tijdens een optreden van Mary

Nederland, Amsterdam

Rosa (13) en Ceciel (12) zijn op de finale van de grote Hiphop Prijs van Nederland. Vanavond treedt rosa’s broer Joram (18) op. Zijn hiphopband heet makkie & Krankjoram. “Mijn broer is echt héél goed! Hij schrijft de muziek en zijn vriend makkie de teksten. Joram speelt ook heel mooi piano. Vaak hoor ik hem op zijn kamer oefenen. Zijn rustige en zachte nummers vind ik ook heel mooi. ik ga niet naar al zijn concerten, want die zijn vaak ’s avonds laat. maar nu natuurlijk wel! ik denk dat hij gaat winnen!”

Rosa en Ceciel dansen op de muziek
Rosa (rechts) en Ceciel tijdens de finale. Joram won niet de eerste prijs, maar hij gaf wel een fantastisch optreden (in Paradiso, een beroemd muziekpodium in Amsterdam)