I love

banner

Vriendschapmaart 2010

I love

"Hoi, welkom op Ambon!
We willen op school alles
uitzoeken over vriendschap. Hoe leer je elkaar kennen, waar maak je ruzie over en hoe maak je het weer goed? Doen jullie dat ook?"

Verschillend

"Mijn vriend Amal en ik vinden het heel erg leuk dat we zo verschillend zijn. Ik houd van cartoons, hij van leesboeken. Ik ben christen, Amal is moslim."

Oorlog

"Rond de eeuwwisseling was hier oorlog tussen moslims en christenen. Er zijn toen veel erge dingen gebeurd. Amal en ik praten nooit over wie de schuld had. Voor onze vriendschap maakt dat niet uit. Wij zijn gewoon nieuwsgierig naar elkaar."

Hoi! Welkom bij de samsam-webexpeditie naar Ambon. We willen samen met jullie alles uitzoeken over vriendschap. Hoe leer je elkaar kennen, waar maak je ruzie over en hoe maak je het weer goed? Mijn vriend Amal en ik vinden het heel erg leuk dat we zo verschillend zijn. Ik houd van cartoons, hij van leesboeken. Ik ben christen, Amal is moslim. Tien jaar geleden was hier oorlog tussen moslims en christenen. Er zijn toen veel erge dingen gebeurd. Amal en ik praten nooit over wie de schuld had. Voor onze vriendschap maakt dat niet uit. Wij zijn gewoon nieuwsgierig naar elkaar.

James (11) en Amal (11 - rechts): boezemvrienden.