I love Burkina Faso

banner

Meisjes en jongensseptember 2009

I love Burkina Faso

Jongens zijn geen meisjes! Ja, doei, dat ziet toch iedereen. Maar jongens en meisjes hebben wel dezelfde rechten. Dat staat in de Universele Verklaring van de Rechten van het Kind. 

Gelijk?

Toch pakt het leven voor jongens en meisjes vaak verschillend uit. Zoals in het Afrikaanse land Burkina Faso. Doen meisjes daar andere dingen dan jongens en heeft dat invloed heeft op hun toekomst?

Verzorgen

"Ik ben Bintou. Mijn vriendinnen en ik zijn al dagen bezig met de voorbereiding van het Feshibafestival. Dat is enig!
Wat we doen? Onze handen en voeten met henna beschilderen en kralen in ons haar rijgen. Kleren wassen, op de kleintjes passen zodat ze niet in de weg lopen als mijn oudere nichtje het huis schildert. En we zetten eten voor alle gasten klaar. Of jongens dat ook allemaal doen? Aaaah, lees de andere artikelen op deze website maar!

Portret van Bintou (11) uit Burkina Faso

'Ik ben elf jaar."