I love groente

banner

De moestuinmaart 2016

Download de handleiding en opdrachten Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) en (wereld)burgerschap.

Nieuwsbegrip, handleiding Nieuwsbegrip, opdrachten (wereld)burgerschap, inleiding (wereld)burgerschap, opdrachten

I love groente

De negenjarige Miriam uit de Verenigde Staten is gek op tomaten.

Welke groente eten Dinda uit Indonesië, Omar uit  Het vroegere Palestina bestond uit het huidige Israël, de Palestijnse Gebieden en delen van Jordanië, Syrië en Libanon.Palestina, Amadou uit Mali, Wilton uit Suriname en Miriam uit de Verenigde Staten het liefst elke dag?

I love tomaten

Miriam (9) uit de Verenigde Staten. ““Met tomaat is een hamburger veel lekkerder! Tomaten staan bij ons als populaire groente op de tweede plaats, na de aardappel!

Tip

Probeer eens te rennen met een tomaat op je schouder.

I love chilipeper

Dinda (13) woont op het Indonesische eiland Bali.
“Wij eten drie keer per dag rijst. Altijd met chilipepers. Zonder rode pepers smaakt rijst echt naar niks! De pepertjes groeien in onze eigen tuin en als het nodig is, geef ik ze water.”

Tip

Niet in je ogen wrijven als je een pepertje snijdt!

I love za’atar

Omar (12) uit  Het vroegere Palestina bestond uit het huidige Israël, de Palestijnse Gebieden en delen van Jordanië, Syrië en Libanon.Palestina is gek op za’atar. Het is een kruid dat lijkt op oregano.
“Het lekkerst vind ik za’atar in manaiesh. Dat is een gevuld broodje met olijfolie uit de oven. Palestijnen zijn er dol op!”

Tip

Strooi wat za’atar door de salade.

I love squash

Amadou (12) uit Mali heeft deze zeven kilo zware squash zelf verbouwd. De groente lijkt op een pompoen.
“De binnenkant is oranjerood en de smaak is heerlijk zoet. Squash is goed voor je darmen en je huid gaat ervan glanzen.”

Tip

Lekker met rijst of in de soep.

De twaalfjarige Amadou Coulibaly woont in het Afrikaanse land Mali. De squash die je op de foto ziet heeft hij zelf gekweekt.

I love kousenband

Wilton (11) woont in Suriname. Hij verbouwt bijna alle groente die hij eet zelf.
“Jammer genoeg geen kousenband, terwijl dat mijn lievelingsgroente is. Het heeft veel water en aandacht nodig. Het is een half uur lopen naar ons kostgrondje in het oerwoud. Ik ga niet elke dag.”

Tip

Verbouw niet alleen wat je lekker vindt.