Ik slaap in een caravan

banner

Thuisjanuari 2016

Download de handleiding en opdrachten Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) en Wereldburgerschap.

Nieuwsbegrip, handleiding Nieuwsbegrip, opdrachten Wereldburgerschap, inleiding Wereldburgerschap, opdrachten

Ik slaap in een caravan

Je woont in een wagen op wielen, in een internaat of kostschool of je slaapt de ene avond in je appartement in de stad en de volgende avond in je huis in een dorp. Waar voel je je thuis als je steeds onderweg bent?

Caravans

"We zijn meestal een paar dagen op één plek, daarna reizen we naar de volgende stad. We wonen in caravans. Mijn ouders hebben een wagen, mijn stiefbroer ook en mijn zus en ik delen er één. Onze badkamer is in een aparte caravan.
Hoewel ik in een caravan slaap, is de piste toch eigenlijk mijn echte huis. Daar ben ik het liefst, daar voel ik me thuis!"

School

"Drie keer in de week komt er een juf van de 'Rijdende School'.
De rest van de tijd moeten we ons werk zelfstandig doen.
We krijgen les in het Duits, maar ik spreek ook Nederlands.”

Nederland_thuis_circus_kom-binnen.jpg

"Kom binnen, hier woon ik!"