Ik woon in een internaat

banner

Thuisjanuari 2016

Download de handleiding en opdrachten Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) en Wereldburgerschap.

Nieuwsbegrip, handleiding Nieuwsbegrip, opdrachten Wereldburgerschap, inleiding Wereldburgerschap, opdrachten

Ik woon in een internaat

Je woont in een wagen op wielen, in een internaat of kostschool of je slaapt de ene avond in je appartement in de stad en de volgende avond in je huis in een dorp. Waar voel je je thuis als je steeds onderweg bent?

Geen heimwee

Rick (12) woont op een internaat voor schipperskinderen in Dordrecht. “Dit is mijn tweede thuis sinds mijn vijfde. Vroeger had ik soms heimwee, nu niet meer. De leiding zie ik als mijn ouders en de andere kinderen als mijn broers en zussen. Mijn echte broer, stiefbroer en stiefzus wonen hier ook, maar ze zitten in een andere groep. Op vrijdag word ik opgehaald. Dan ga ik meestal aan boord.
Mijn ouders hebben een groot vrachtschip. Ze varen met containers door Nederland, Duitsland en België. Dat wil ik later zelf ook. Het is leuk om steeds weer nieuwe plekken te zien. Onderweg zie je zoveel mooie dingen: bergen, kasteeltjes en kerken.”

Rick (12) woont op een internaat voor schipperskinderen in Dordrecht. Ook zijn twaalfde verjaardag vierde hij daar.

Rick viert zijn twaalfde verjaardag op het internaat.