Ik zit op een internaat

banner

Thuisjanuari 2016

Download de handleiding en opdrachten Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) en Wereldburgerschap.

Nieuwsbegrip, handleiding Nieuwsbegrip, opdrachten Wereldburgerschap, inleiding Wereldburgerschap, opdrachten

Ik zit op een internaat

Waar voel je je thuis als je steeds onderweg bent?
We vroegen het Fleur (9) die op een internaat zit en in het weekend wel merkt waar haar ouders haar heen brengen.

Aan boord

Fleur woont in een internaat voor schipperskinderen in Dordrecht. “Mijn ouders varen met een schip door Nederland, België en Duitsland. Omdat ik naar school moet, is het handig om doordeweeks op één plek te wonen."
In het weekend wordt Fleur altijd opgehaald. In welk stadje hun schip ligt en waar haar bed dus staat, weet ze niet altijd.  Maar dat vindt Fleur helemaal niet erg. Het schip is haar thuis en ze woont gewoon aan boord.

Troost

“Op het internaat heeft iedereen een eigen kamer, daar ben ik graag," vertelt Fleur. "Maar ik heb niet echt een lievelingsplek.
Ik vind het hier gewoon leuk. Er zijn veel andere kinderen om mee te spelen. Ze troosten me als ik soms verdrietig ben omdat ik mama mis. Vroeger had ik vaker heimwee, maar nu bijna niet meer. Als ik mijn moeder vroeger miste, keek ik naar haar foto.”

Fleur (9) woont in het schippersinternaat in Dordrecht. Ze zit het liegfts met een boek op de zitzak in de gemeenschappelijke woonkamer.

"Ik heb geen lievelingsplek, maar de zitzak in de woonkamer is wel heerlijk."