Keutelrapers

banner

Viesmei 2013

Keutelrapers

In Amsterdam, maar ook in de Chinese stad Shanghai gelden strenge regels. Poept je hond op straat of op een grasveld? Dan moet je de keutels oprapen. Laat je de boel liggen? Dan krijg je een boete!

Shanghai, China

In een stad met meer dan 600.000 honden moeten de regels wel streng zijn. "Maar ik zie nog steeds veel hondenpoep liggen. Vooral bij bomen en op grasveldjes," vertelt Hu Mingming (12), terwijl hij zijn hond uitlaat in een park. "Ze zeggen wel dat je een boete krijgt, maar dat gebeurt bijna nooit. Ik vind poep oprapen ook vies. Het stinkt!"

Hu uit China raapt de poep op van zijn hond XiaoBai. Op de achtergrond zie je de stad Shanghai.
"Als ik met XiaoBai (Klein witje) ga wandelen, neem ik een plastic zakje mee."

Fabiënne laat haar hond Eva uit. Ze moet de poep van haar hond altijd opruimen.
"Honden mogen hier poepen, als je het maar opruimt. Het is verplicht om zakjes bij je te hebben."

Amsterdam, Nederland

Ook op de speciale uitlaatplaatsen voor honden is het meestal verplicht om poep op te ruimen. Toch doet niet iedereen dat. “Op het grasveld moet ik soms op m’n tenen tussen de drollen door lopen,” vertelt Fabiënne (11) als ze haar hond Eva (6) uitlaat.
“Eva’s poep herken ik makkelijk: die is wit en droog. Gelukkig! Dat komt omdat ze alleen rauw vlees en botten eet. Toch vind ik drollen oprapen vies. Ze zijn warm en de geur komt door het plastic zakje heen. Daarna wil ik altijd meteen m’n handen wassen.”