Klas wint kaartjes wedstrijd Nederlands Elftal

banner

Klas wint kaartjes wedstrijd Nederlands Elftal

Trucjes

Anna (9) vertelt wat meer over de actie. "De voetballers Siem en Luuk de Jong deden in een filmpje trucjes met een bekertje water in hun hand. Dat hebben wij na gedaan. En dat deden we blijkbaar zo goed, dat we hebben gewonnen."

Finale

Ze had niet eerder van de actie gehoord, maar zij en haar (meisjes)team stonden in de finale van de schoolvoetbalcompetitie in Zeist. "We zijn vijfde geworden van heel Nederland!" In Zeist was ook iemand van Football for Water. "Hij vroeg of we mee wilden doen en maakte een filmpje van ons."

Vies water

Al die filmpjes samen vormden op de site een lange video waarmee het water figuurlijk van 'hier' naar 'daar' wordt gedragen. Het was de bedoeling dat iedereen ook geld zou ophalen. "Met dat geld zorgen ze ervoor dat kinderen in arme landen in Afrika schoon water krijgen. Ze hebben wel water, maar dat is heel vies. Als ze dat drinken, gaan ze langzaam dood", weet Meerle (10).

Op het scherm

Dan ineens zien ze zichzelf terug op het grote scherm in de ArenA. Alle winnaars van de actie komen voorbij. Ze gloeien van trots!