Achtergrondinformatie

Achtergrondinformatie

Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie, artikelen en filmpjes over verschillende thema's en landen. 

Armoede

Wereldwijd worden we steeds rijker, maar het verschil tussen arm en rijk wordt steeds groter. Wat betekent rijk zijn? 

Mike danst dankzij jeugdcultuurfonds

Armoede in Nederland

Eén op de tien kinderen in Nederland groeit op in een arm gezin.

Mariam (13) vluchtte in 2011 voor de hongersnood in Somalië.

Honger

Over honger en  Hongersnood betekent dat 20% van de bevolking niks te eten heeft, 30% ondervoed is en meer dan 2 op de 10.000 mensen per dag daaraan sterft.hongersnood. Hoe ontstaat een  Hongersnood betekent dat 20% van de bevolking niks te eten heeft, 30% ondervoed is en meer dan 2 op de 10.000 mensen per dag daaraan sterft.hongersnood? En wat doe je er tegen? Met artikelen uit onder andere Malawi, Afghanistan, Nederland en Ghana.

Laat kinderen geen katoen oogsten

Kinderarbeid

Onderwijs is de beste manier om kinderarbeid te voorkomen. Maar er zijn nog andere maatregelen nodig om kinderarbeid te laten verdwijnen.

Romary-Ann laat Maurice Lede een kalender zien, met afbeeldingen van plantage Peperpot zoals het er vroeger uitzag.

Slavernij

Officieel is de slavernij afgeschaft. Maar nog steeds werken mensen en kinderen onder vreselijke omstandigheden voor weinig of geen geld.

Angola

Angola ligt in Zuidwest-Afrika. 
De buurlanden zijn Namibië, Congo-Kinshasa en Zambia. 
Het ligt ook aan de Atlantische Oceaan.

Mali

Buurlanden van Mali zijn Mauritanië, Algerije, Niger, Burkina Faso, Ivoorkust, Guinee en Senegal. Het land ligt nergens aan zee en in het noorden van Mali valt nooit regen. 

Peru

Peru is een land aan de westkust van Zuid-Amerika. De buurlanden zijn Ecuador en Colombia in het noorden, Brazilië in het oosten, Bolivia in het zuidoosten, Chili in het zuiden en de Grote Oceaan in het westen.

Uganda

Uganda is een groen en vruchtbaar land. Het ligt op de evenaar in Oost-Afrika. Het grenst aan Zuid-Sudan, Kenia, Tanzania, Rwanda en Congo-Kinshasa.