Werkboekjes Wereldgodsdiensten

Werkboekjes Wereldgodsdiensten

werkboekjes godsdiensten

Bij de vijf grote wereldgodsdiensten heeft Samsam lesmateriaal ontwikkeld. Het lesmateriaal bestaat uit een lesinstructie, werkboeken voor de leerlingen, artikelen en filmpjes. De werkboeken zijn te bestellen in pakketten van 30 stuks. 

De werkboeken beginnen met een verhaal waarin een kind vertelt over zijn of haar geloof. Vervolgens lezen leerlingen informatieve teksten over bijvoorbeeld feesten en rituelen, de ontstaansgeschiedenis van het geloof en de manier waarop mensen vandaag de dag geloven.

Met deze informatie gaan leerlingen zelfstandig aan de slag met interactieve opdrachten die de leerlingen aan het denken zetten. Denk aan vragen als ‘Hoe kan mediteren helpen om je beter te voelen?’ of ‘Met carnaval staat de samenleving tijdelijk op zijn kop. Hoe zou jij de regels willen zien?’ Aan de hand van de informatieve teksten, de interactieve opdrachten en door het bekijken van filmpjes met kinderen in de hoofdrol, leren leerlingen op een leuke, speelse manier over de wereldgodsdiensten.

Bekijk het inkijkexemplaar