Wat doen deze kinderen voor hun buurt?

banner

Mijn Buurtdeze maand

Wat doen deze kinderen voor hun buurt?

Finn (11) uit Naarden en Emmanuel (12) uit Nairobi hebben allebei mazzel. Ze wonen in een groene wijk. Maar vandaag maken ze 'm nog een beetje groener. Lees hier meer.

Kiki (12) uit Bussum helpt elke maand mee als vrijwilliger bij een Repair Café. Ze schenkt koffie in en brengt broodjes rond. Waarom? "Ik vind het leuk behulpzaam te zijn." Lees hier meer.

Nilaya (10) uit Diemen is kinderburgemeester. Ze gaat helpen bij de bingo in een verzorgingshuis, laat de hond van de buurvrouw uit en groet mensen op straat. Bekijk hier de fotostrip.

Mijntje (12) uit Engelen gaat elke maand eten met eenzame ouderen. Net als haar vriendin Liselot (13). Hun moeders zijn allebei vrijwilliger voor een stichting. Lees hier meer. 

Bo en Kenza (allebei 10) uit Amsterdam regelden een tafeltennistafel voor in de buurt. Wat heeft dat voor gevolgen gehad? Wil je zelf ook zoiets doen? Lees hier hoe je dat aanpakt.

Zo'n 750 kinderen tussen 7 en 12 jaar vulden een vragenlijst in: doe jij weleens klusjes voor iemand die geen familie van je is zonder dat je daar zelf geld voor krijgt?

Wat vinden jullie van je buurt?

Hidde (9) en Abbas (12) uit Zutphen leerden elkaar kennen via een project. Lees hier een interview.

Volgens Florine (11) uit Naarden wordt je buurt vanzelf groter als je ouder wordt. Want dan mag je steeds verder en leer je meer mensen kennen. Geldt dat ook voor jou? Post iets op instagram en tag ons!