Mijn school wordt een hotel

banner

WK in Zuid-Afrikamei 2010

Mijn school wordt een hotel

“Ik ben nu al zenuwachtig!” giechelt Shakira (12). Ze kan niet wachten tot het WK begint. Niet omdat ze daarom vijf weken vakantie heeft. Nee, er gebeurt namelijk iets bijzonders met haar school: het wordt een hotel. 

In het lokaal waar Shakira nu wiskundesommen moet oplossen, staan straks vijf spiksplinternieuwe bedden. Voor de voetbalsupporters. Shakira hoopt dat ze de gasten welkom mag heten: “Ik heb al vaker een toespraak gehouden.” Het allerleukste lijkt Shakira dat ze mensen uit verre landen leert kennen: “Spannend! Ik heb nog nooit mensen uit Parijs en New York in het echt gezien.”

21_KlashotelkaMER
Shakira (rechts) en Micaela (links) in hun tot hotelkamer omgetoverde klaslokaal.

20_KaalKlaslokaal
Zo heb je een school...

21_HotelDeLuxe
"Alleen het woord school nog veranderen in Hotel de luxe!"

Asbak

Om de leerlingen een voorproefje te geven, is één lokaal alvast ingericht als hotelkamer. “Wauw!” roept Micaela (11) als ze het lokaal binnenkomt. “Ik herken het bijna niet meer!” Vooral van de bedden is ze erg onder de indruk. Zo groot! En dan die televisie!

Ik herken het niet meer.

Ze wijst op het enorme breedbeeld in de kamer. “En wat is dat?” vraagt Micaela als ze de voetballen op de nachtkastjes ziet. “Een asbak? Haha, dat is grappig”, lacht ze. Maar dan trekt ze een vies gezicht. “Ik hoop niet dat ze gaan roken hier. Bweuh.”

Goede gok?

De juf van Shakira en Micaela is er niet zeker van dat de bedden op de school vol komen tijdens het WK: “Voetbalsupporters slapen volgens mij veel liever in een echt hotel. Die gaan niet in een school overnachten. ”Channon Merricks, de organisator van het project, is het er niet mee eens. "Ik heb 255 andere scholen in Zuid-Afrika gevraagd om hun gebouw open te stellen als hotel. Ze doen allemaal mee”. Channon geeft elke school 1.500 euro en de supporters betalen hem voor de overnachting. Het geld voor de scholen krijgt hij van grote bedrijven. "Zo pikken we allemaal een graantje mee."
Channon verwacht meer supporters uit andere Afrikaanse landen, dan uit Europa of Amerika: “Die vragen minder luxe.” Volgens Channon is het veel leuker om in een school te slapen dan in een echt hotel: “Hier zie je tenminste het echte Zuid-Afrika.”

20_AangekleedKlaslokaal
...En met een paar leuke gordijnen een hotel!