Mijn vader is beroemd

banner

Mei 2014

Mijn vader is beroemd

Vader van Kiki

De vader van Kiki (10) uit Indonesië is brandweerman. Toen er een grote brand was heeft hij dagenlang geblust. Hij kwam op televisie en nu kent iedereen hem.

Kiki van tien jaar uit Indonesie omhelst haar vader. Op haar hoofd heeft ze een brandweerhelm. Haar vader draagt een blauwe pet. Achter hen staat een rode brandweerwagen.
Mijn vader is een held!

Vader vanNina

Nina (11) uit Amsterdam: "Mijn vader speelt in tv-series, zoals SpangaS. Als hij me van school haalt vragen kinderen soms om een handtekening. Dan sta ik heel lang te wachten!"

Nina is trots op haar beroemde vader.
Mijn vader is beroemd!


Mijn vader is beroemd

Op straat lopen met een vader die door iedereen herkend wordt. Is dat leuk?

Amsterdam, Nederland

Nuala (11): “Twee jaar geleden kreeg mijn moeder een relatie met Kleine Viezerik, de rapper. Hij is de vader van mijn halfbroertje. Kleine Viezerik is mijn stiefvader, maar ik noem hem gewoon papa. Mijn eigen vader ken ik niet. Ik heb er altijd van gedroomd dat ik een beroemd iemand zou kennen en nu is dat zo.”

Nuala (11) met haar stiefvader Kleine Viezerik

"Het was wel even wennen dat iedereen altijd zijn handtekening vraagt of met hem op de foto wil. Want dan moet ik steeds wachten."

Indonesische jongetje Kiki (11), met zijn vader de brandweerman

"Mijn vader is een held. Later word ik ook brandweerman. Ik wil net zo stoer zijn als mijn vader."

Medan, Indonesië

Kiki (10): “Mijn vader is brandweerman en iedereen kent hem. Laatst stond de rubberfabriek in brand. Mijn vader heeft twee dagen en twee nachten geblust. De brand kwam op het journaal en mijn vader werd geïnterviewd. Iedereen in de buurt en alle kinderen op mijn school hadden het gezien. De mensen hebben het er nog steeds over.”