Over rampen waaraan niemand meer denkt

banner

Over rampen waaraan niemand meer denkt

Misschien weet je nog dat een tsunami grote delen van Azië verwoestte. Of dat de helft van het land Myanmar door een cycloon met de grond gelijk werd gemaakt?

Hoe gaat het nu in landen die nog niet zolang geleden getroffen werden door natuurramp. Wat zien we op tv of wat lezen we in de krant over de mensen die toen getroffen werden? Is iedereen ze vergeten?

Tentoonstelling

De slachtoffers van grote rampen worden gauw vergeten als ze niet meer op het journaal te zien zijn. Dokters van de Wereld, een club die medische hulp geeft in gebieden met oorlogen en natuurrampen, maar ook aan minderheden, aidspatiënten en verslaafden, wilde daar wat aan doen. Ze organiseerden de fototentoonstelling
34 beelden tegen vergetelheid.

Maar de foto's zijn alweer twee maanden weg uit Nederland. Oud nieuws dus? Ja, dat van die tentoonstelling wel, maar samsam heeft wel een nieuwtje: er wonen twee uitstekende kinderreporters in Amsterdam. Ze zitten op basisschool de Oostelijke Eilanden. Ze heten Emma en Abe en interviewden een van de fotografen van de tentoonstelling en een van de artsen. Ze werden zelfs voor een uurtje fotomodel!