Quiz en champagne op de NOT

banner

Quiz en champagne op de NOT

UTRECHT - 28 januari 2015
Voor de laatste keer kwam onze KinderRedactie bij elkaar in de Jaarbeurs Utrecht tijdens de NOT. Samsam vierde daar op woensdag 28 januari het 40 jarig bestaan met een interactieve quiz geleid door Maurice Lede.

Vijftien bloedstollende vragen waren er nodig voordat de winnares Emine uit de bus kwam. Verheugd nam ze een symbolische cheque voor een teamtraining over Samsam in de klas in ontvangst, ter waarde van €499.
"Als kind las ik vroeger ook Samsam." De vragen vond ze niet allemaal even makkelijk. "Die over hoeveel liter water er nodig is voor een biefstuk, heb ik gegokt."

KinderRedactie

De leden van de KinderRedactie deden ook mee, op de smartphones van hun moeders. De vraag over welk land het Bruto Nationaal Geluk gebruikt, wist Jol (11) zeker. "Dat is Bhutan! Mijn moeder is daar geweest en heeft het me verteld."

De moeders glunderen als hun kinderen op het podium door presentator Maurice uit hun ambt worden ontheven.
"Voor ons was deze periode ook heel leuk en leerzaam. We kwamen op plekken waar we anders niet zouden komen. Zoals in het Torentje voor het interview met Mark Rutte."
En Pepijn (11) weet het nu helemaal zeker:"'Ik wil de journalistiek in, maar dan wel het liefst als sportcommentator."

Proost

De champagne én kinderchampagne gaat rond. Daarna gaan de  KinderRedactieleden weer terug naar Roosendaal, Elst, Abcoude, Workum en Tilburg. Hun taak zit er op. 
De redactie van Samsam heeft zin in de volgende 40 jaar en staat de rest van deze week nog op de NOT in hal 10, standF045.