Reizen in de toekomst

banner

TOEKOMSTjanuari 2015

Download de handleiding en opdrachten Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) en de opdrachten Wereldburgerschap.

Nieuwsbegrip, handleiding Nieuwsbegrip, opdrachten Wereldburgerschap, opdrachten

Reizen in de toekomst

Hoe verplaatsen we ons in de toekomst?
Chima, Jarinton, Cici, Jol en Cherelle gebruikten hun fantasie en bedachten nieuwe manieren om te reizen. Goed voor het milieu en supersnel.

 

 

Chima gaat voor goedkoop

Chima (11) uit Zambia: "Deze rugzak vol ballonnen kost maar 50 kwacha (zeven euro). Zo kunnen arme mensen ook vliegen. Als je naar beneden wilt, druk je op een knopje. Dan klinkt er een geluid dat vogels aantrekt en die prikken dan een paar ballonnen kapot, zodat je weer daalt."

Chima (11) uit Zambia gaat goedkoop.

Jarinton (12) uit Nicaragua gaat lekker lui vanzelf.

 

 

Cherelle gaat via een satelliet

Cherelle (10) uit Curaçao: "Door een verbinding met een satelliet beweegt dit voertuig zich zonder wielen naar je bestemming. Er is geen benzine nodig. Je zoeft gewoon door de lucht."

Jarinton gaat vanzelf

Jarinton (12) uit Nicargua: "Auto’s rijden dan waarschijnlijk op water. Dat is handig, want hier in Nicaragua is een groot meer. Je hebt geen rijbewijs meer nodig, want de chauffeur is een computer. Je typt een adres in en de auto rijdt je er razendsnel naartoe. Onderweg kun je relaxen, gamen of tv kijken."

Cherelle (10) uit Curaçao bedacht een zoefend voertuig zonder benzine of wielen dat door een satellietverbinding wordt be- en gestuurd.

 

Cici gaat de lucht in

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cici (12) uit China: "Ik denk dat we in de toekomst auto's hebben die kunnen vliegen. Je stuurt nog wel zelf, maar je gaat veel sneller."

 Cicigaat de lucht in

Jol gaat voor veilig

Jol (11) uit Nederland: “Kinderen krijgen een eigen snelweg en eigen auto’s. Dan gebeuren er vast minder ongelukken.”

Jol (11) uit Nederland gaat voor veilig