Oproep: Scholenruil!

banner

Oproep: Scholenruil!

Amsterdam, 21 april 2015

Samsam gelooft dat als mensen elkaar beter begrijpen er veel minder ruzie is in de wereld. Maar hoe leer je iemand kennen die je nooit tegenkomt?  Dat kan nu via de Samsam Scholenruil! Doe jij ook mee met jouw klas?

De Scholenruil

Met de Scholenruil kom je in contact met leeftijdsgenootjes die je in het dagelijks leven minder snel tegenkomt.  De helft van jouw klas (groepen 5, 6 of 7) gaat met een bus naar een andere school ergens in Nederland. De andere helft krijgt visite van die andere school. Denk aan een school uit de Randstad, die zich mengt met een school van het platteland, of bijvoorbeeld een vrije school die een kijkje neemt op een gereformeerde school.

Meedoen? Meld je voor 21 mei aan!

Hoe werkt het?

Jullie gaan aan de slag met opdrachten die je laat nadenken over verschillen en overeenkomsten. In groepjes ga je discussiëren en leer je net als een Samsam reporter te interviewen en een filmpje te maken.  Samsam is erbij om een reportage te maken. Een verslag van de Scholenruil is te lezen op de website en misschien zelfs ook in het magazine! De Scholenruil vindt plaats in de eerste weken van juni 2015.

samsam scholenruil

Evenement!

Wat heb je aan een ontmoeting, als je elkaar nooit meer ziet? Daarom vindt er op woensdagmiddag 23 september een spetterend slotevenement plaats in Amsterdam (Pakhuis de Zwijger) tijdens de Vredesweek. Alle leerlingen, hun ouders en de leerkrachten zijn uitgenodigd. De nieuwe vrienden krijgen hun eigen gemaakte filmpjes te zien en een spannende voorstelling die in het teken staat van vriendschap, ontmoeting en verbroedering.

Zowel de scholenruil als het evenement zijn voor onze kosten! Mee doen aan de Scholenruil? Stuur voor 21 mei een mailtje naar info@samsam.net

De scholenruil wordt mede mogelijk gemaakt oor het vfonds.
vfonds peace out samsam