Vechten met kussens

banner

Vechten met kussens

ROTTERDAM - 13 februari 2015


De kussens vliegen door de lucht. Voor het Centraal Station in Rotterdam vragen mensen met een kussengevecht aandacht voor bijvoorbeeld de rechten van homo’s en meisjes.

Toevallig fietsen Chanceley (13) en Ibrahim (14) langs het stationsplein. Ze blijven staan kijken en maken grapjes: “Nu kunnen we vechten omdat het mag.” Maar als ze horen over welk serieus onderwerp het gaat, worden ze ook serieus én willen ze wel wat meppen uitdelen. Natuurlijk weten ze dat er landen zijn waar homo’s de doodstraf krijgen alleen maar omdat ze homo zijn.
“Dat vinden we echt niet goed. Mensen moeten kunnen zijn zoals ze zijn.”

Eerst een jongen, nu een meisje.

Moet kunnen

Het woord transgender dat ook op één van de vlaggen staat, kennen ze niet. Maar na wat uitleg roept Ibrahim: “Dat heeft de buurjongen van mijn tante ook. Eerst was hij een jongen, nu een meisje. Het is goed dat hij daarvoor uit kan komen. Hij kan er niets aan doen dat hij zich zo voelt.”

P1260994 Chanceley en Ibrahim: "Mensen moeten kunnen zijn zoals ze zijn.?

Nederland_pillowfight_slaan.jpg

Victoria (11) en Tayane (10) willen graag zo'n kussen voor thuis.

Volgende keer

Vriendinnen Victoria (11) en Tayane (10) zouden wel graag zo’n kussen willen voor thuis. Maar de kussens worden bewaard voor het volgende kussengevecht. Op de kussens staan de woorden ‘seksuele vrijheid’. Moeilijke woorden, waar ze zich niet zoveel bij kunnen voorstellen. Na wat uitleg vertelt Tayane: “Ik mag verliefd worden op wie ik wil. Maar wel iemand van mijn leeftijd.”

Oppassen

Victoria voegt hieraan toe: “Als je iets hebt met een veel oudere man, dan kan hij je pushen dingen te doen die je niet wilt. Dat is niet goed voor je.” Voorbeelden hiervan kennen ze genoeg. “Die zien we op Youtube of op het Jeugdjournaal. Dat jongens meisjes dwingen iets te doen tegen hun zin. Daar moet je voor oppassen.”

Folders uitdelen

Ook al worden er moeilijke woorden gebruikt, Damian (13) vindt dit toch wel onderwerpen voor kinderen van zijn leeftijd. “Wij leren ook op school dat we mensen die anders zijn moeten accepteren en niet mogen discrimineren.” Een kussengevecht vindt hij een goede manier om aandacht voor iets te vragen. “Folders uitdelen helpt vaak niet. Die folders gooien mensen toch maar weer weg. En mensen gaan dit onthouden, omdat het ook grappig is.”

Pillow Fight for love

Pillow Fight for love is een initiatief van OneWorld Love. Met deze actie vragen ze aandacht voor belangrijke thema's rondom seksuele vrijheid. Meer informatie en nog veel meer foto's vind je op www.pillowfightforlove.nl

P1260999 - kopie

Damian: "Dit is grappig."