Voetballen voor Surinaamse kids

banner

Lepraapril 2008

Voetballen voor Surinaamse kids

Winnen vinden de Suriprofs leuk. Maar geld binnenhalen om Surinaamse kinderen kansen te bieden is pas echt waar ze het
voor doen: voetballen!

Voetballen voor een goed doel. Dat doen de Suriprofs! Maar wat of wie zijn dat: Suriprofs?

 

Nou heel simpel, Suriprofs zijn professionele (-profs dus) voetballers die zelf in Suriname (Suri-) zijn geboren. Of -dat mag ook- van wie tenminste één van de ouders uit Suriname komt. En dat zijn niet de minste voetballers: Edgar Davids, Clarence Seedorf, Michael Reiziger, Stanley Menzo, Serginho Greene en nog een heleboel anderen hebben roots in Suriname.

Stichting Suriprofs

De Stichting Suriprofs is in 1999 opgericht om te helpen projecten in Suriname die iets met kinderen en jeugd te maken hebben van de grond te krijgen. De stichting vindt dat kinderen recht hebben op sport. Om te genieten, te ontspannen en zichzelf te ontwikkelen. Het is één van de rechten van het kind. Door te sporten leren kinderen veel. Met wat ze leren kunnen ze hun eigen leven en die van mensen om hen heen verbeteren. Sport -en vooral topsport- is iets dat veel jongeren leuk vinden. In Nederland én in Suriname. Sport is dus een goede manier om problemen van arme jongeren in Suriname onder de aandacht te brengen.

Bestemming

De Suriprofs komen elk jaar, aan het einde van de voetbalcompetitie, in het Olympisch Stadion in Amsterdam bij elkaar om een benefietwedstrijd te spelen. De opbrengst van de wedstrijd wordt besteed aan allerlei projecten in Suriname die met kinderen en jongeren te maken hebben. Een groot deel gaat naar sportprojecten. Een ander deel naar sociale projecten zoals kindertehuizen.

Mascottes van de Suriprofs tijdens de benefietwedstrijd van 2006 in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Mascottes van de Suriprofs tijdens de benefietwedstrijd in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

De opbrengst van de wedstrijd wordt besteed aan allerlei projecten in Suriname die met kinderen en jongeren te maken hebben.