Wegwerptasjes

banner

Plasticmei 2012

Wegwerptasjes

Amsterdam, Nederland

Saul (11): "Ik denk eigenlijk niet zo na over afval, maar ik vind het wel opvallend dat sommige dingen in heel veel verpakkingen zitten. Bijvoorbeeld als je blikjes limonade koopt, dan zitten die weer met een plastic omhulsel aan elkaar vast. En als je niet oppast krijg je er ook nog een plastic zakje bij.
Als ik boodschappen doe, neem ik altijd een tas van thuis mee. Soms vergeet ik het en dan probeer ik alle boodschappen in mijn armen te dragen. Als dat niet lukt moet ik wel een tasje vragen, maar dat vind ik dan wel heel stom."

In Amsterdam staan grote, oranje containers waar je plastic afval in kan doen. Saul van elf jaar vindt dit een goed idee.
"Deze containers voor platic afval staan op proef in onze stad. Ik vind recyclen een goed idee."

Flavia van tien gaat met haar ouders één keer per week naar de supermarkt. Hun boodschappen nemen ze mee naar huis in dunne plastic tassen. Flavia vindt het een goed idee als die tassen worden afgeschaft. Dat is beter voor het milieu.
"Gratis plastic tassen afschaffen is goed voor de planeet."

Recife, Brazilië

Flavia (10) en haar ouders gan één keer per week naar de supermarkt. Hun boodschappen nemen ze mee naar huis in dunne plastic zakken die ze van de winkel krijgen. "We hebben thuis wel boodschappentassen, maar die zijn we dit keer vergeten," zegt Flavia. "Ik vind het goed dat ze plastic zakjes in de supermarkt willen afschaffen. Op school hebben wij daarover gepraat. Wij bewaren plastic tasjes om afval in te doen. Maar we gooien ook veel tasjes weg, want we krijgen er zoveel iedere keer."